top of page
Tattarityyny, akanatyyny- hamppu
 • Tattarityyny, akanatyyny- hamppu

  Tattariakanatyyny on tukeva ja ilmava tyyny joka pitää muotonsa erinomaisesti. Tämän takia akanatyyny on täydellinen tyyny niska- ja hartiaseudun vaivoista kärsivälle. Tyyny muotoutuu käyttäjä mukaan ja tukee napakasti päätä ja niskaa koko yön, nukuitpa sitten selällään, kyljellään tai vatsallaan.

   

  Akanatyynyn päällinen on 100% eurooppalaista, värjäämätöntä hamppukangasta.

  Käyttämäni kangas valmistetaan perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja.

  Hamppukankaan tuntuma ja ulkonäkö on kuin pellavalla mutta pehmeämpi. Hamppukangas on myös ekologinen valinta. Hampun viljelyyn ei tarvita kasvinsuojeluaineita eikä keinokastelua.

   

  Täytteenä on ilman kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita kasvatetun eurooppalaisen tattarin akanaa eli kuorta.

   

  Tattariakana on materiaalina hypoallergeeninen, eli se ei ole otollinen bakteerien, sienien tai pölypunkkien kasvualustaksi. Koska akanat eivät varastoi lämpöä tai kylmää, on akana täytteenä ilmava ja viileä. Ilmavuutensa vuoksi akanatyyny voi myös helpottaa pään alueen iho-ongelmia, kuten kuivaa päänahkaa ja aknea. Tattariakana on myös täysin vegaaninen tuote.

   

  Tattariakanatyyny pysyy hyvin muodossaan ja tukee sekä päätä että niskaa nukkuessa. Tyynyn kevyeen kahinaan voi mennä pari yötä totutellessa, mutta hyvän muotoutuvuutensa ansiosta tyynyn pöyhimiset yön aikana vähenevät huomattavasti. Akanatyyny paranee käytössä akanoiden kiillottuessa ja hioutuessa ensimmäisten käyttöviikkojen aikana. Käyttöikä akanatäytteelle on 4-6 vuotta, jonka jälkeen suosittelen vaihtamaan akanat uusiin.

   

  JAATUn tyynyissä on vetoketju, jonka avulla täytteen vaihtaminen onnistuu helposti. Vanhan täytteen voi hävittää kompostissa, käyttää katteena esimerkiksi kasvimaalla tai viherkasveille ja täyttää tyyny uusilla akanoilla.

   

  Akanatyynyn hoito: Akanatyyny raikastuu tuulettamalla pakkasella tai aurinkoisella säällä. Käytössä litistyneet akanat kipristyvät kuumassa auringonpaisteessa takaisin maljamaiseen muotoonsa. Pesuväliä voit pidentää käyttämällä erillistä suojapussia tai toista tyynyliinaa varsinaisen tyynyliinan alla.

   

  Akanatyynyn pesu: Tyhjennä tyynyn pesua varten. Suosittelen tyhjentämään akanat paperipussiin muovin sijasta sähköisyyden takia. Sulje tyynyn vetoketju huolellisesti, pese oikeinpäin. Ei haittaa, vaikka jokunen irtoakana jäisi liinan sisään. Ne kuivuvat samalla kankaan kanssa pesun jälkeen. Hamppupäällinen pestään 40-60 asteessa samanväristen kanssa.

   

   

  Perustyynyn (50x60 cm) täytteenä on noin 12 litraa akanoita, painoa tyynyllä on 1,6 - 2 kg riipuen akanaerän tilavuudesta . Ei sisällä erillistä tyynyliinaa. Vetoketjun väri voi vaihdella.

   

  Voit ladata tietopaketin tyynystä sekä pesuohjeet täältä

   Lue lisää tyynyn täytemateriaalista blogistani. Hamppukankaan ominaisuuksista voit lukea tarkemmin täältä.

   41,90 €Hinta
   ALV Sisällytetty |
   bottom of page