top of page
JAATU_vastuullisuus_puu.jpg

Vastuullisuus
työssäni

Vastuullinen toiminta sekä ympäristön että ihmisten hyväksi on yksi JAATUn perusperiaatteista.  Kerron avoimesti sekä yrityksen myynnissä olevista ostotuotteista että joogabolstereissani ja muissa käsitöissäni käyttämistäni materiaaleista.

Kerron avoimesti tekemistäni hoidoista. Energeettiset hoidot eivät korvaa perinteistä lääketieteellistä hoitoa vaan rinnakkain käytettynä ne tukevat hyvin toisiaan.

Pyrin kaikessa toiminnassani niin ympäristön kannalta kuin sosiaalisestikin tekemään parhaimmat mahdolliset valinnat, tuotteiden laadusta ja asiakaspalvelusta tinkimättä.

Niinpä saatat esimerkiksi saada verkkokauppatilauksesi valmiiksi käytetyn näköisessä pahvilaatikossa, jonka pehmusteena voi olla kierrätettyä käärepaperia- koska kierrätän ja hyödynnän kaiken mahdollisen minulle tulevan pakkausmateriaalin. 

Image by Max Böhme

Kuinka vastuullisuus sitten näkyy sinulle?

Tuotteet, palvelut ja toimitus

jaatu_silmatyyny_rentoutustyyny.jpg

Käsityöt

Vaatteen tai tekstiilituotteen valmistuksen takana on aina ihminen.  Ostamalla kotimaiselta pienyrittäjältä tiedät ompelutyön olevan eettistä ja läpinäkyvää.

Kaikki JAATUn käsityötuotteet valmistan Suomessa. Joko itse Ivalossa työhuoneellani ommellen ja kotona neuloen & virkaten ja suuremmissa erissä käytän apuna ompelijoita paikallisesti ja muualta Suomesta

 

Käytän joogatuotteiden sisätyynyissä aina kun mahdollista kierrätys- ja uusiokäyttökankaita. Hyötykäytän myös omasta ompelusta ylijäävää kankaiden pienempää leikkuujätteestä että paikalliselta tekstiiliyrittäjältä ompelusta jääviä ylijäämäpaloja pienempiin ompelutöihin. Ostan suurempia määriä kankaita, tekstiilituotannon ylijäämää Sideflow.fi kautta

Kankaat ja muut ompelutarvikkeet (napit, langat, merkit), villa- ja puuvillalangat neulontaan ja virkkaukseen sekä tyynyjen täytemateriaalin hankin kotimaisilta yrittäjiltä ja Euroopasta.  Ilman kemikaaleja valmistettu ekologinen hamppukangas on Eurooppalaista alkuperää.

 

Täytteenä käyttämäni tattariakana on kestävästi tuotettu, pitkäikäinen ja ekologinen täytemateriaali. Käyttämäni tattariakana on elintarvikelaatuista. Se toimitetaan käyttööni suurissa erissä (300 kg) Virosta tai Euroopasta.  

 

Äänimaljahoito_energiahoito_JAATU.jpg

Hoidot

Tekemäni äänimalja- ja energiahoidot ovat vaihtoehtoisia hoitoja. Kerron jokaiselle hoitoon tulevalle, että hoito ei ole parannuskeino vaan tukee perinteistä lääketiedettä. Jokaisen hoitosuhteen alussa ja uuden hoitomuodon ensimmäisellä käynnillä käyn aloituskeskustelun, jossa nämä asiat käyvät ilmi.

Hoitojen päämääränä on tukea ja avustaa keho pääsemään tasapainoon, jolloin keho voi tehdä sitä mitä sen kuuluukin, eli parantaa itse itseään.

En hoida asiakkaita joilla on epärealistisia odotuksia hoidoilta tai jotka kärsivät akuuteista, vakavista sairauksista vaan ohjaan heidät lääkärin tai psykologin palvelujen piiriin.

Hoitohuoneellani keskusteltavat asiat ovat aina luottamuksellisia enkä pidä kirjaa hoidettavieni taustoista tai kertrtomasta (poislukien heidän itsensä varauksen yhteydessä sähköiseen varauskalenteriin antamansa mahdolliset lisätiedot ja toiveet). 

Hoitohuoneeni on salliva- jokaisella on oikeus tulla sinne omana itsenään ja tulla kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi lempeydellä ja rakkaudella. 

Image by Paper Textures

Pakkaus ja toimitus

Käytän uudelleen kaiken mahdollisen pakkausmateriaalin, mitä minulle kertyy tilausten mukana- niin pahvilaatikot, niiden täytteet, käärepaperit jne. 

Ostan tarvittavat uudet pakkausmateriaalit joko toisten yrittäjien ylijäämävarastoista, paikallisesti tai kotimaiselta toimittajalta. 

 

Pakkaan tuotteet mahdollisimman kevyesti, turvallisesta toimituksesta kuitenkaan tinkimättä. En pakkaa tuotteita yksittäin muoviin, ellei se ole kuljetusteknisistä tai muista syistä ehdottomasti tarpeen. Käytän kierrätettyjä pakkausmateriaaleja aina kun se vain on mahdollista ja järkevää.

Toimitan verkkokauppatilauksia kotimaahan. Toimitus tapahtuu Postin ja Matkahuollon kautta. Lähialueille toimitan tuotteet omien kulkujeni mukaan autolla tai kävellen. Asiakkaalla on myös mahdollisuus noutaa tilauksensa toimipisteestäni.

 

Lähetyslista on sähköinen, ja asiakas saa sen tilauksen yhteydessä sähköpostiinsa.

Verkkokauppani palautusprosentti on alle 1%. Palautuneet tuotteet tulevat tuotteesta riippuen joko takaisin myyntiin tai päätyvät testeriksi/ esittelykäyttöön.

Hiilijalanjälki, paikallinen toiminta ja tulevaisuus

Image by Yağmur Polat

Hiilijalanjälki

Pyrin pienentämään JAATUn hiilijalanjälkeä tekemällä hankinnat isommissa erissä, vain parista tukusta, mahdollisuuksien mukaan paikallisesti tai yhdessä toisten yrittäjien kanssa. Näin sekä pakkausmateriaalin että kuljetuksen jalanjälki on pienempi.

 

Suosin yhä enemmän ekologisesti tuotettuja kankaita (esim. hamppu), selvitän kankaiden alkuperää ja sertifikaatteja entistä tarkemmin ja käytän edelleen myös kierrätysmateriaaleja tuotteissani.

Kompensoin verkkokauppapakettien hiilijalanjälkeä istuttamalla yhden puun Nepaliin jokaista verkkokauppatilausta kohden.  Myös verkkosivujeni ylläpidosta ja käytöstä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä kompensoin saman Tree-nation projektin kautta.

Voit lukea lisää tästä ja tutustua JAATUn metsään sivun lopussa olevasta linkistä.

Image by Alex Alvarez

Paikallinen toiminta

Toimin yhteistyössä usean paikallisen yrittäjän kanssa. 

Käytännössä tämä tarkoittaa esimekiksi että ostan myytäviä tuotteita paikalliselta valmistajalta.

 

Jaan osan työhuoneesta yhdessä toisen käsityöyrittäjän kanssa.  Teemme suunnittelu- ja markkinointiyhteistyötä sekä  materiaalihankintoja yhdessä.  Hyödynnän ylijäämämateriaaleja omassa toiminnassani.

Teen läheistä yhteistyötä myös paikallisten yrittäjien kanssa- suunnittelen ja valmistan tuotteita tilauksesta ja teen yhteistyötä eri hoitomuotojen kautta.

Image by NASA

Tulevaisuus

Tulevaisuuden kehittämistoimia vastuullisuuden ja kestävän kehityksen vahvistamiseksi 

 

  • selkiytän ja karsin tuotevalikoimaani hävikin minimoimiseksi

  • hyödynnän tekstiliteollisuuden ylijäämämateriaalia ennen uuden kankaan ostoa

  • varmistan hankintavaiheessa kaikkien käyttämieni uusien kangasmateriaalien valmistustaustat ja ostan vain sertifioituja kankaita

  • jaan kotisivuillani, blogissa ja verkkokaupassa lisää tietoa tuotteiden oikenlaisesta käytöstä, huollosta, kierrätyksestä.

  • kerron jatkossakin avoimesti käyttämistäni hoitomuodoista ja niiden käyttömahdollisuuksista sekä vaikutuksista.

JAATU                                                      

VERKKOKAUPPA

PALVELUT

RYHMILLE

YRITYKSILLE

BLOGI

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

bottom of page