top of page
Tattarityyny, vaalean harmaa, Rescue Textile®
 • Tattarityyny, vaalean harmaa, Rescue Textile®

   

   

  Tattariakanatyyny on tukeva ja ilmava tyyny joka pitää muotonsa erinomaisesti. Tämän takia akanatyyny on täydellinen tyyny niska- ja hartiaseudun vaivoista kärsivälle. Tyyny muotoutuu käyttäjä mukaan ja tukee napakasti päätä ja niskaa koko yön, nukuitpa sitten selällään, kyljellään tai vatsallaan.

   

  Rescue Textile ® akanatyynyn päällinen on 100% tiivistä, vaaleanharmaata puuvillaa, joka on suomalaisen tuotannon tekstiilihävikkiä. Hävikkimateriaalista johtuen tyynyissä on yksi ylimääräinen, tikattu poikittaissauma (näkyy kuvassa).

  Ompelemalla tyynyt jo olemassa olevasta materiaalista säästän luonnonvaroja ja vähennän jätteeksi joutuvan tekstiilin määrää.  Kiitos kun olet mukana tukemassa kiertotalouden kehitystä hankkimalla tämän tuotteen, jossa on hyödynnetty uudelleenkäytettyä materiaalia!

   

  Täytteenä on ilman kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita kasvatetun eurooppalaisen tattarin akanaa eli kuorta.

   

  Tattariakana on materiaalina hypoallergeeninen, eli se ei ole otollinen bakteerien, sienien tai pölypunkkien kasvualustaksi. Koska akanat eivät varastoi lämpöä tai kylmää, on akana täytteenä ilmava ja viileä. Ilmavuutensa vuoksi akanatyyny voi myös helpottaa pään alueen iho-ongelmia, kuten kuivaa päänahkaa ja aknea. Tattariakana on myös täysin vegaaninen tuote.

   

  Tattariakanatyyny pysyy hyvin muodossaan ja tukee sekä päätä että niskaa nukkuessa. Tyynyn kevyeen kahinaan voi mennä pari yötä totutellessa, mutta hyvän muotoutuvuutensa ansiosta tyynyn pöyhimiset yön aikana vähenevät huomattavasti. Akanatyyny paranee käytössä akanoiden kiillottuessa ja hioutuessa ensimmäisten käyttöviikkojen aikana. Käyttöikä akanatäytteelle on 4-6 vuotta, jonka jälkeen suosittelen vaihtamaan akanat uusiin.

   

  JAATUn tyynyissä on vetoketju, jonka avulla täytteen vaihtaminen onnistuu helposti. Vanhan täytteen voi hävittää kompostissa, käyttää katteena esimerkiksi kasvimaalla tai viherkasveille ja täyttää tyyny uusilla akanoilla.

   

  Akanatyynyn hoito: Akanatyyny raikastuu tuulettamalla pakkasella tai aurinkoisella säällä. Käytössä litistyneet akanat kipristyvät kuumassa auringonpaisteessa takaisin maljamaiseen muotoonsa. Pesuväliä voit pidentää käyttämällä erillistä suojapussia tai toista tyynyliinaa varsinaisen tyynyliinan alla.

   

  Akanatyynyn pesu: Tyhjennä tyynyn pesua varten. Suosittelen tyhjentämään akanat paperipussiin muovin sijasta sähköisyyden takia. Sulje tyynyn vetoketju huolellisesti, pese oikeinpäin. Ei haittaa, vaikka jokunen irtoakana jäisi liinan sisään. Ne kuivuvat samalla kankaan kanssa pesun jälkeen. Puuvillapäällinen pestään 60 asteessa samanväristen kanssa.

   

   

  Perustyynyn (50x60 cm) täytteenä on noin 12 litraa akanoita, painoa tyynyllä on 1,6 - 2 kg riipuen akanaerän tilavuudesta . Ei sisällä erillistä tyynyliinaa. Vetoketjun väri voi vaihdella.

   

  Voit ladata tietopaketin tyynystä sekä pesuohjeet täältä

   Lue lisää tyynyn materiaalista blogistani

   41,90 €Hinta
   ALV Sisällytetty |
   bottom of page