top of page
Tattarityyny, uusiokäyttökangas
 • Tattarityyny, uusiokäyttökangas

  Tuotenumero: 364215375135191

  Hartiaongelmaisen helpotus, niskavaivaisen pelastus!

  Nyt sinäkin pääset nukkumaan raikkaalla, ekologisella tyynyllä- kuten japanilaiset ovat tehneet jo satojen vuosien ajan.

   

  Tyynyn päällinen on 100%, tiivistä uusiokäyttöpuuvillaa. Täytteenä on ilman kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita kasvatetun eurooppalaisen tattarin akanaa eli kuorta.

   

  Tattariakana on materiaalina hypoallergeeninen, eli se ei ole otollinen bakteerien, sienien tai pölypunkkien kasvualustaksi. Koska akanat eivät varastoi lämpöä tai kylmää, on akana täytteenä ilmava ja viileä. Ilmavuutensa vuoksi akanatyyny voi myös helpottaa pään alueen iho-ongelmia, kuten kuivaa päänahkaa ja aknea. Tattariakana on myös täysin vegaaninen tuote.

   

  Tattariakanatyyny pysyy hyvin muodossaan ja tukee sekä päätä että niskaa nukkuessa. Tyynyn kevyeen kahinaan voi mennä pari yötä totutellessa, mutta hyvän muotoutuvuutensa ansiosta tyynyn pöyhimiset yön aikana vähenevät huomattavasti. Akanatyyny paranee käytössä akanoiden kiillottuessa ja hioutuessa ensimmäisten käyttöviikkojen aikana. Käyttöikä akanatäytteelle on 4-6 vuotta, jonka jälkeen suosittelen vaihtamaan akanat uusiin.

   

  JAATUn tyynyissä on vetoketju, jonka avulla täytteen vaihtaminen onnistuu helposti. Vanhan täytteen voi hävittää kompostissa, käyttää katteena esimerkiksi kasvimaalla tai viherkasveille ja täyttää tyyny uusilla akanoilla.

   

  Akanatyynyn hoito: Akanatyyny raikastuu tuulettamalla pakkasella tai aurinkoisella säällä. Käytössä litistyneet akanat kipristyvät kuumassa auringonpaisteessa takaisin maljamaiseen muotoonsa. Pesuväliä voit pidentää käyttämällä erillistä suojapussia tai toista tyynyliinaa varsinaisen tyynyliinan alla.

   

  Akanatyynyn pesu: Tyhjennä tyynyn pesua varten. Suosittelen tyhjentämään akanat paperipussiin muovin sijasta sähköisyyden takia. Sulje tyynyn vetoketju huolellisesti, pese oikeinpäin. Ei haittaa, vaikka jokunen irtoakana jäisi liinan sisään. Ne kuivuvat samalla kankaan kanssa pesun jälkeen. Puuvillapäällinen pestään 60 asteessa samanväristen kanssa.

   

  Akanatyynyn päällinen on tiivistä puuvillaa, vetoketjullinen aukko helpottaa täytteen määrän säätelemistä itselle sopivaksi.

   

  Perustyynyn (50x60 cm) täytteenä on 12 litraa akanoita, painoa tyynyllä on 1,6 - 2 kg riipuen akanaerän tilavuudesta . Ei sisällä erillistä tyynyliinaa. Vetoketjun väri voi vaihdella.

   

  Voit ladata tietopaketin tyynystä sekä pesuohjeet täältä

   Lue lisää tyynyn materiaalista blogistani

   39,90 €Hinta
   ALV Sisällytetty |
   Väri: Valkoinen
   bottom of page