top of page
AKANATYYNY_jalleenmyyjille

Tieva akanatyyny

Tattariakanatyyny pysyy hyvin muodossaan ja tukee sekä päätä että niskaa nukkuessa. Tyynyn kevyeen kahinaan voi mennä pari yötä totutellessa, mutta hyvän muotoutuvuutensa ansiosta tyynyn pöyhimiset yön aikana vähenevät huomattavasti. Akanatyyny paranee käytössä akanoiden kiillottuessa ja hioutuessa ensimmäisten käyttöviikkojen aikana.

 

 

 

 

Käyttöikä akanatäytteelle on 4-6 vuotta, jonka jälkeen suosittelen vaihtamaan akanat uusiin.

Tattariakana on materiaalina hypoallergeeninen, eli se ei ole otollinen bakteerien, sienien tai pölypunkkien kasvualustaksi. Koska akanat eivät varastoi lämpöä tai kylmää, on akana täytteenä ilmava ja viileä. Ilmavuutensa vuoksi akanatyyny voi myös helpottaa pään alueen iho-ongelmia, kuten kuivaa päänahkaa ja aknea. Tattariakana on myös täysin vegaaninen tuote.

 

JAATUn tyynyissä on vetoketju, jonka avulla täytteen vaihtaminen onnistuu helposti. Vanhan täytteen voi hävittää kompostissa, käyttää katteena esimerkiksi kasvimaalla tai viherkasveille ja täyttää tyyny uusilla akanoilla.

 

Päällinen:

eurooppalainen hamppukangas tai harmaa puuvillakangas, tekstiiliteollisuuden ylijäämä

Vetoketjun väri voi vaihdella.

Täyte:

 ilman kasvinsuojelu- ja torjunta-aineita kasvatetun eurooppalaisen tattarin akanaa eli kuorta

Koko:

noin 50 x 60 cm, koko voi hiukan vaihdella (+-2 cm), paino 1,6 - 2 kg riipuen akanaerän tilavuudesta

Huom!

Koska tyyny valmistetaan muun ompelun yhteydessä syntyvistä ylijäämäleikkupaloista voi tyynyn koko vaihdella hiukan.

 

Hoito ja pesu:

Akanatyyny raikastuu tuulettamalla pakkasella tai aurinkoisella säällä. Käytössä litistyneet akanat kipristyvät kuumassa auringonpaisteessa takaisin maljamaiseen muotoonsa. Pesuväliä voit pidentää käyttämällä erillistä suojapussia tai toista tyynyliinaa varsinaisen tyynyliinan alla.

Akanatyynyn pesu: Tyhjennä tyynyn pesua varten. Suosittelen tyhjentämään akanat paperipussiin muovin sijasta sähköisyyden takia. Sulje tyynyn vetoketju huolellisesti, pese oikeinpäin. Ei haittaa, vaikka jokunen irtoakana jäisi liinan sisään. Ne kuivuvat samalla kankaan kanssa pesun jälkeen. Hamppupäällinen pestään 40-60 asteessa samanväristen kanssa. Ei kuivausrumpua. Silitys kolmella pisteellä nurjalta puolelta.

Värivaihtoehdot:

värjäämätön hamppu nature

Harmaa puuvilla, Rescue Textile

Valmistettu käsityönä Ivalossa.

Tuotteilleni on myönnetty Avainlippumerkki.

Tieva_akanatyyny
akanatyyny_luonnossa_edited.jpg
bottom of page