top of page

Elämää Unelmien Vaatekaapin kanssa

Päivitetty: 13. tammik. 2021 

Tämä teksti on osa Vaatekaapin kaappaus- Unelmiesi vaatekaappi minikurssia, päivä 7

 

Onneksi olkoon! Nyt olet suorittanut viikon minikurssin ja olet saanut- tai ainakin hyvin lähellä- Unelmiesi Vaatekaappia. Miltä sinusta nyt tuntuu? Oliko urakka suuri? Vaatiko se paljon ponnistuksia?


Löysitkö kaapistasi yllätyksiä vai saitko vain parempaan järjestykseen vaatteet, jotka tiesitkin omistavasi?


Olipa asian laita kuinka vain, nyt on aika pysähtyä hetkeksi ja keittää kuppi teetä tai kahvia. Istahda ja taputa itseäsi hyväksyvästi olalle. Kiitä itseäsi tehdystä työstä, koska sen olet todellakin ansainnut!


Kuten kaikissa suuremmissa muutoksissa, itse tekeminen (siivous, raivaus, muutostyöt) voivat tuntua siltä varsinaiselta työltä, vaikka se on vasta alku. Nyt olet saanut Unelmiesi Vaatekaapin, ja aivan kuten unelmien koti tai vaikka auto, myös Unelmien Vaatekaappi vaatii jatkuvaa ylläpitoa.
aivan kuten unelmien koti tai vaikka auto, myös Unelmien Vaatekaappi vaatii jatkuvaa ylläpitoa

Seuraavat kohdat auttavat sinua Unelmiesi Vaatekaapin ylläpidossa


Huolla vaatteitasi:

Tuuleta ahkerasti, poista mahdolliset nypyt, korjaa saumat tai ompele nappi (heti kun huomaat tarpeen), pese vaatteet niiden pesuohjeen mukaan, kiillota kengät valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten.


Ylläpidä järjestys

Eläessäsi arkea huomioi, tarvitsetko vielä jotain laatikoita tai koreja jotta vaatteille olisi oma paikkansa josta ne on helppo ottaa. Mieti paikka myös puolipitoisille vaatteille; esimerkiksi oma rekki tai yksi hylly kaapissa tai pari hengaria rekin alkupäässä.


Suorita tarvittavaa karsintaa ja osta harkiten myös jatkossa

Alussa karsintaa on hyvä tehdä viimeistään sesongin vaihtuessa. Tutki jäikö jokin vaate täysin käyttämättä sesongin aikana. Jos kaappiisi tulee jotain uutta, pitäsikö sieltä myös poistaa jotain?

Työstä eteenpäin minikurssin aikana havaitsemiasi kipukohtia vaateostoksiisi liittyen.

Lankeatko alennusmyynteihin? Kenkiin, käsilaukkuihin? Osatako herkemmin kirpputoreilta vaatetta, joka ei kuitenkaan päädy käyttöön ?


Jatka minikurssin aikana havaitsemiesi kipukohtien työstöä vaateostoksiin liittyenVieläkin jotain liikaa?Saman karsintakierroksen kuin vaatteille voit tehdä myös esimerkiksi koruille ja laukuille, mikäli niitä tuntuu olevan liikaa käyttötarpeisiisi nähden.


Itse käyn käsiksi koruihini, niitä on kertynyt minulle aivan liian monta -

suosikkini ovat onneksi jo tiedossa !
Upeaa, ihanaa, nautinnollista Unelmien Vaatekaappia!

Olen iloinen että olit mukana matkalla.


Rakkaudella

Janna


PS. Haluaisitko kommentoida tuntemuksiasi ja oivalluksia, vai onko sinulla kysymyksiä? Kirjaa ne tähän alle kommenttikenttään muidenkin luettavaksi!

110 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page