Kirjavinkkejä

JAATU_maksa ja hormonit.jpg

Koska olen intohimoinen lukija ja tutkin kiinnostuksen aiheitani sekä netistä että kirjoista, kokoan tähän listaa hyviksi havaitsemistani teoksista. Ryhmittelen niitä tarpeen mukaan myös aihealueittain- pääsääntöisesti keskittyen hyvään oloon, ruokaan, rentoutumiseen, meditaatioon ja henkiseen kasvuun.

Otan mielelläni vastaan ajatuksia ja ideoita myös sinulta, klikkaa itsesi alta palautelomakkelle!

Sivu päivitetty 21.4.2021

Kirjallisuutta

Terveys ja hyvinvointi

Marja Ruuti: Terve maksa, avain hyvinvointiin

Maksa vaikuttaa hyvinvointiimme monin tavoin. Tässä kirjassa kerrotaan selkästi kaikki se, mitä maksan merkityksestä tulisikin tietää. Kirja antaa hyviä vinkkejä, kuinka elämäntavoilla sekä ympäristötekijöillä voit itse vaikuttaa siihen, kuinka maksasi voi ja toimii. Mukana myös ruokaohjeita.

Maria Borelius: Bliss- peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin

Helppolukuisesti ja elämänmakuisesti kirjoitettu kirja. Tiedetoimittaja Maria Borelius etsii tietoa hiljaisen tulehduksen hillitsemiseksi kehossa. Tästä kirjasta nappasin ihanan kotiintulomyslin ohjeen, jota valmistan aina suuren purkillisen kerralla!

Maija Kajan: Iloa ja terveyttä- naisen vaihdevuodet ja hormonit

Suomalaisen gynekologin tuore kirja täynnä tietoa ja tarinoita naisen hormonimuutoksista ja niiden vaikutuksista naisen elämään ja terveyteen. Kirja on kirjoitettu arvostavasti, kannustaen jokaista löytämään oman tapansa elää läpi suurien hormonimuutosten aikaa. Esillä on myös hormonikorvaushoidon riskit ja hyödyt.

Anu Tevanlinna: Hyvinvointia mielelläsi

Kirja on mahtava työkalupakki elämänmuutoksesta haaveilevalle. Siitä löydät menetelmiä epäterveellisten elämäntapojen muuttamiseen ja terveyttäsi ediostävien tapojen rakentamiseen. Kirja sisältää useita harjoituksia jotka auttavat elämänmuutoksesi toteutuksessa ja uusien tapojen omaksumisessa. Sain kirjasta useita hienoja oivalluksia oman muutokseni toteuttamiseen ja eväitä tuolle matkalle!

Rentoutuminen, jooga, meditaatio

Mia Jokiniva: Stressin luomuhoito- täsmätekniikat hengähdyshetkiin

Kirjassa perehdytään monipuolisesti kehon rentoutusreaktion synnyttämiseen.  Se sisältää tutkimustietoa stressin taltuttamisesta sekä monipuolisia hengitys- rentoutus-, jooga-, keskittymis- ja meditaatioharjoituksia. 

Kiinalainen lääketiede

Helena Hallenberg: Apteekki keittiössä

Kiinalaisessa lääketieteessä ruoka-aineita käytetään usein lääkkeinä. Kirjassa käydään läpi kiinalaista kulttuuria, lääketiedettä ja ravintoterapian perusasioita. 

Maria Juselius: Naisen matka kiinalaiseen lääketieteeseen

Kiinalaisen lääketieteen näkemys naisen elämästä eroaa länsimaisesta. Kiinalaisen ajattelun mukaan naistenvaivat, kipu ja kärsimys eivät ole normaaleja asioita. Helppotajuisesti kirjoitettu kirja naisen elämän eri kausista.