top of page
Foggy Swamp

Vastuullisuus

Vastuullinen toiminta sekä ympäristön että ihmisten hyväksi on yksi JAATUn perusperiaatteista.  Kerron avoimesti  joogabolstereissani ja muissa käsitöissäni käyttämistäni materiaaleista.

Pyrin kaikessa toiminnassani niin ympäristön kannalta kuin sosiaalisestikin tekemään parhaimmat mahdolliset valinnat, tuotteiden laadusta ja asiakaspalvelusta tinkimättä. Niinpä saatat esimerkiksi saada tilauksesi valmiiksi käytetyn näköisessä pahvilaatikossa, jonka pehmusteena voi olla kierrätettyä käärepaperia- koska kierrätän ja hyödynnän kaiken mahdollisen minulle tulevan pakkausmateriaalin. 

Tuotteet

Vaatteen tai tekstiilituotteen valmistuksen takana on aina ihminen.  Ostamalla kotimaiselta pienyrittäjältä tiedät ompelutyön olevan eettistä ja läpinäkyvää.

Kaikki JAATUn käsityötuotteet valmistan Suomessa. Joko itse Ivalossa työhuoneellani ommellen tai suuremmissa erissä käyttäen apuna ompelijoita paikallisesti ja muualta Suomesta

 

Käytän joogatuotteiden sisätyynyissä aina kun mahdollista kierrätys- ja uusiokäyttökankaita. Hyötykäytän myös omasta ompelusta ylijäävää kankaiden pienempää leikkuujätteestä että paikalliselta tekstiiliyrittäjältä ompelusta jääviä ylijäämäpaloja pienempiin ompelutöihin. Ostan suurempia määriä kankaita, tekstiilituotannon ylijäämää Sideflow.fi kautta

Kankaat ja muut ompelutarvikkeet (napit, langat, merkit) sekä tyynyjen täytemateriaalin hankin kotimaisilta yrittäjiltä ja Euroopasta.  Ilman kemikaaleja valmistettu ekologinen hamppukangas on Eurooppalaista alkuperää.

Täytteenä käyttämäni tattariakana on kestävästi tuotettu, pitkäikäinen ja ekologinen täytemateriaali. Käyttämäni tattariakana on elintarvikelaatuista. Se toimitetaan käyttööni suurissa erissä (300 kg) Virosta tai Euroopasta.  

Pakkaus ja toimitus

Käytän uudelleen kaiken mahdollisen pakkausmateriaalin, mitä minulle kertyy tilausten mukana- niin pahvilaatikot, niiden täytteet, käärepaperit jne. 

Ostan tarvittavat uudet pakkausmateriaalit joko toisten yrittäjien ylijäämävarastoista, paikallisesti tai kotimaiselta toimittajalta. 

 

Pakkaan tuotteet mahdollisimman kevyesti, turvallisesta toimituksesta kuitenkaan tinkimättä. En pakkaa tuotteita yksittäin muoviin, ellei se ole kuljetusteknisistä tai muista syistä ehdottomasti tarpeen. Käytän kierrätettyjä pakkausmateriaaleja aina kun se vain on mahdollista ja järkevää.

Toimitan tilauksia kotimaahan. Toimitus tapahtuu Postin, Matkahuollon sekä Kaukokiidon kautta. Lähialueille toimitan tuotteet omien kulkujeni mukaan autolla tai kävellen. Asiakkaalla on myös mahdollisuus noutaa tilauksensa toimipisteestäni.

 

Lähetyslista on sähköinen, ja asiakas saa sen tilauksen yhteydessä sähköpostiinsa.

Hiilijalanjälki, paikallinen toiminta ja tulevaisuus

Image by Yağmur Polat

Hiilijalanjälki

Pyrin pienentämään JAATUn hiilijalanjälkeä tekemällä hankinnat isommissa erissä, vain parista tukusta, mahdollisuuksien mukaan paikallisesti tai yhdessä toisten yrittäjien kanssa. Näin sekä pakkausmateriaalin että kuljetuksen jalanjälki on pienempi.

 

Suosin yhä enemmän ekologisesti tuotettuja kankaita (esim. hamppu), selvitän kankaiden alkuperää ja sertifikaatteja entistä tarkemmin ja käytän edelleen myös kierrätysmateriaaleja tuotteissani.

 Verkkosivujeni ylläpidosta ja käytöstä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä kompensoin Tree-nation projektin kautta.

Image by Alex Alvarez

Paikallinen toiminta

Toimin yhteistyössä usean paikallisen yrittäjän kanssa. 

Jaan osan työhuoneesta yhdessä toisen käsityöyrittäjän kanssa.  Teemme suunnittelu- ja markkinointiyhteistyötä sekä  materiaalihankintoja yhdessä.  Hyödynnän ylijäämämateriaaleja omassa toiminnassani.

Teen läheistä yhteistyötä myös paikallisten yrittäjien kanssa- suunnittelen ja valmistan tuotteita tilauksesta.

Image by NASA

Tulevaisuus

Tulevaisuuden kehittämistoimia vastuullisuuden ja kestävän kehityksen vahvistamiseksi 

 

  • selkiytän ja karsin tuotevalikoimaani hävikin minimoimiseksi

  • hyödynnän tekstiliteollisuuden ylijäämämateriaalia ennen uuden kankaan ostoa

  • varmistan hankintavaiheessa kaikkien käyttämieni uusien kangasmateriaalien valmistustaustat ja ostan vain sertifioituja kankaita

  • jaan kotisivuillani ja blogissa  tietoa tuotteiden oikenlaisesta käytöstä, huollosta, kierrätyksestä.

JAATU                                                      

YRITYKSILLE

JÄLLEENMYYJILLE

BLOGI

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE


JAATU- Handmade in Ivalo

Käyntiosoite
(sovithan käynnistäsi etukäteen):
IvaloCenter
Kirkkokuja 14, 99800 Ivalo

Postiosoite: Siskelintie 38, 99800 Ivalo

Puhelin: 040 700 8198
Email: janna@jaatukauppa.fi 
Y-tunnus 2809455-5

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page